Harc a vásárlókért, indul a Karácsonyi marketing kampányok időszaka. A cél, hogy a Te terméked vagy szolgáltatásod kerüljön a Karácsonyfa alá. Google összefoglalójában olvashatjuk a 2018-as ünnepi szezonhoz kapcsolódó főbb adatokat. Ennek egy kicsiny szelete is jelentős, amiért érdemes harcba szállni.

853 Mrd USD

A kiskereskedelem a valaha volt legnagyobb forgalmat produkálta az e-kereskedelemi értékesítésnek köszönhetően, és az évtized legnagyobb növekedését érte el a 18,4%-os éves bővüléssel. Naponta több száz millió potenciális ügyfél látogat el a Google oldalaira.

Karácsonyi marketing | Cég & Brand
Karácsonyi marketing | Cég & Brand

 

Marketing jelenlét tervezés

  1. Nem lehet elég korán kezdeni.
  2. Ajándék, minden mennyiségben jöhet.
  3. Csúcsidőszakok figyelembevétele, fokozza a hatást.

Az „ajándékok” és „ajándékok innen” keresőszavak gyakorisága október utolsó hetében jelentősen megnő. Az emberek 67%-a előre megtervezi az ajándékvásárlást. Függetlenül
attól, hogy az végül üzletben vagy az interneten valósul meg.

 

Állj készen, amikor elkezdenek keresni

Ez egyszerűen hangzik, a megvalósítás ennél bonyolultabb. Milyen platformokon, milyen hirdetéssel, folyamatosan vagy egy-egy csúcsidőszakra koncentrálva…

Készen kell állni, amikor a vásárlók megkezdik a termékek keresését. Az ünnepi szezonban többször is sor kerül különlegesen nagy forgalmú vásárlási napokra. Azaz nem csak egy-egy csúcsidőszak van. Építsd fel a jelenlétet még az ünnepi csúcsidőszak előtt, hogy már a fogyasztói igények első megjelenésekor rendelkezésre állj. Így a lehető legnagyobb profitot érheted el.

 

Készíts egy promóciós naptárat

Keresd meg azokat a nemzetközi és hazai ünnepeket, amelyekhez kapcsolódhatsz a termékeddel vagy szolgáltatásoddal.

Hamarosan Halloween (mi is írtunk egy nagyon kreatív gyerekeknek szóló programról ehhez kapcsolódóan Halloveen-i robotic tábor)

Wikipédia lesz a legjobb barátod ebben és ne feledkezzünk meg a fantasztikus black friday napokról sem. Igen napok, mert ahány ház, annyi szokás alapon, mostmár bármi megtörténhet.

Karácsonyi vásárlás | cég & brand
Karácsonyi vásárlás | Cég & Brand

Kreativitás és rugalmasság

A kiválasztott trendekhez, rugalmas költségkeretet kell igazítani, hogy mindig állj készen a potenciális igények kielégítésére.

Izgalmas adatokat találhatunk arra vonatkozóan is, hogy a vásárlók 67%-a ismeri el, hogy a karácsony előtti héten még mindig van vásárolnivalója.

Van élet karácsony után is

Karácsonyi marketing folytatódik. Mert azok, akik a karácsonyt követő héten még vásároltak, 86%-a végzett keresést valamilyen digitális csatornán az ünnephez kapcsolódóan.

 

Ne feledkezz meg a célokról

Kicsi hazánk nem sokban térhet el az USA-beli vásárlók szokásaitól, ünnepi szezon idején. Vásárlók 90%-a használ egynél több csatornát a vásárlási tevékenységhez a kérdésfeltevést megelőző 2 napban.

Keresünk, újra és újra, hogy igazán jó „dealt” találjunk. Mert a Karácsony a legfontosabb ünnep, még mindig. Így jelentős szerepe van a karácsonyi marketing kampányoknak, ha elsimerjük, ha nem.

A cél szentesíti az eszközt, hogy általánosságokat is mondjunk, de az igazság mégis ebben rejlik. A megfelelő marketing mix, vagyis, hogy milyen platformon jelenjünk meg, ehhez kell igazán a bölcsek köve.

Még van időd, igaz nem sok, de lehet, hogy érdemes egy szakértővel beszélgetned vagy egy gyorstalpalón célzott megoldásokat kérni. A jelenlétedet ez az oldal is segítheti, mert minden plusz megjelenés támogatja a brandet.

 

Brand a kirakat

Google szerint a vásárlók 42%-a örülne, ha a kereskedők hatékonyabban osztanák meg az
árukészletükre vonatkozó információkat az interneten. Az ünnepi időszak Google-keresést használó vásárlóinak 81%-a keresett rá márka- és termékinformációkra.

Összkép fontos, könnyítse meg a vásárlók számára a boltok és készletinformációk megtalálását. A fogyasztók 75%-ának plusz érték, ha a termék rendelkezésre állási adatait látja, még mielőtt sor kerülne a bolti vásárlásra.

Mobileszközökön is biztosítani kell a zökkenőmentes vásárlási élményt. Az „online vásárlás” keresőszó használatának gyakorisága több mint 180%-kal nőtt az elmúlt 2 év során.

 

Új ügyfelek

A vásárlók 48%-a nyitott arra, hogy új kereskedőtől vásároljon az ünnepi szezonban, és a 2018-as ünnepi szezonban 30%-uk így is tett. Jó brand építés segít felhívni a figyelmet márkájára és termékeire általánosabb keresési lekérdezések segítségével.

Egy lépéssel a potenciális vásárlók előtt járhat, ha az ügyfélúton az általánosabb keresési lekérdezésekhez kapcsolódó ajánlattételek és termékkiemelések segítségével.

Ügyfelek egyre jobban szeretik ezért kínáljon inspiráló és informatív videókat a vásárlóknak, és növelje a konverziók számát. A vásárlók több mint 90%-a azt mondta, új termékeket és márkákat fedeztek fel a YouTube-bal. Világszerte a vásárlók több mint 40%-a azt mondta, hogy vásárolt már a YouTube-on felfedezett terméket.