Megjelenési lehetőségek, hirdetési startégia állandó változásban van, ma arra panaszkodsz, hogy egyre kevesebb az elérés, holnap kevesebb lesz a vevőd. Nem az a kérdés, hogy kell-e hirdetni, hanem, hogy milyen hirdetési stratégia a legmegfelelőbb.

Az adott helyezetben a lehetőségeket felmérve, kell megatalálni a legjobb megoldást. Ez egy egyszerű metódus, de mit kell igazán figyelembe venni.

Hirdetési stratégia | Cég & Brand
Hirdetési stratégia | Cég & Brand

Csoda tippek

Remek tippekről, érdekes számokról lehet olvasni. Melyek megerősítik az álmainkat.

„Ha ennyien néznek videót, akkor az enyémet is sokan fogják”

„Az enyém sokkal jobb, mint a konkurenciáé”

  • 64 milliárd Facebook videó megtekintés történik minden nap.
  • A Facebookon 10x többször kommentelnek egy videó alá, ha az LIVE.
  • Az videó Thumbnail képe és az első 5-8 másodperc a legfontosabb.
  • Az emberek inkább kikapcsolt hanggal nézik a videókat, tehát feliratozd.

 

Nincs csodabogyó

→ Ne hidd el, ha azt mondják, hogy neked a Facebook, vagy Ads hirdetésre van csak szükséged.

→ Ne hidd, hogy ami másnak bejön, az neked is tökéletes lesz.

→ Ne hidd, hogy megúszod ingyen, mert vagy időbe (az óradíjatokba) vagy pénzbe (szakértői díjba) kerül.

→ Ne hidd, hogy nem kell stratégiailag átgondolnod, és még tudnod kell kérdésekre válaszolni (ki a célcsoportod, mi a célod…), enélkül nem fog semmilyen kampány jól működni.

Vizsgáld árgus szemmel

Vizsgálnod kell azoknak a viselkedését, akik a célcsoportodba tartoznak, nézni, hogy mire hajlandó kattintani és mi motiválja, hogy aktív legyen.

 

Szakértői felület – Használd a Facebook célközönség elemzéseket

Ha még többet szeretnél megtudni a közönségedről, akkor erre egy külön felületet kínál a Facebook.

Kattints a „Célközönség elemzési adatainak megnyitása” gombra, hogy közelebbről is megismerkedhess a célközönségeddel.

Először választanod kell, hogy mely közönség adataira vagy kíváncsi, és máris láthatod a korral, nemmel, végzettséggel, és foglalkozással kapcsolatos statisztikákat.

Ez pedig iránymutató lehet a kommunikációdban is, hisz hamar ki tudod deríteni, hogy egyes témákban milyen érdeklődési körük van (Pl.: mely csokimárkát kedvelik a legjobban), ami már egy jó nyereményjáték alap lehet, hisz tudod, hogy mit szeretnek! ?

Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen hirdetéseket futtat a konkurenciád?
Van rá lehetőség, hogy megnézd.
Csatlakozz szakértői csoporthoz.

Facebook célközönség | Cég & Brand
Facebook célközönség | Cég & Brand

Őszintén

Tisztázzuk! Minden tevékenység legyen az SEO, blogírás, poszt vagy egy hirdetés, amit Te készítesz el, nincs ingyen. A saját idődet fordítod rá, aminek szintén van óradíja (remélhetőleg pontosan tudod), addig nem tudsz bevételt termelni. Ezért érdemes elemezni költség oldalról is.

Mit tehetsz?

Tanulsz munka helyett, munka mellett vagy rábízod olyan szakértőre, aki naprakész és nem okoz problémát neki, egy-egy beállítás, vagy gyors reagálás a változásokra.

A kiszervezés lehetőség adott, a legtöbb esetben költséghatékonyabb is. Információátadási oldalról mindegy, hogy egy kollégát veszel fel vagy egy szakértővel egyeztetsz, mindkét esetben lesz vele dolgod.

 

Minden költség!

Költségoldalról nézve egy munkavállaló mindig drágább, mint egy külsős szakértő vagy ügynökség. Vezetőként, tulajdonosként, ha erre áldozod az idődet, akkor kevesebb jut a bevétel generálásra, stratégiára, fejlesztésre! Viszont az is fontos, hogy képben legyél, mert csak a jó kérdésre, lezs jó válasz!

Nincs mindenkire ráhúzható stratégia, mert nem mindegy mit árulsz és milyen áron, mindezt hogy kommunikálod és milyen a megjelenésed.

Legyél eredeti, legyél Te!

 

Cég & Brand a jelenlét a lét
Cég & Brand a jelenlét a lét

Hirdetési stratégia

Mielőtt elkezded, ezeket rendbe kell tenned. Mára a jelenlét a lét alapja. Jelenlét és értékesítési stratégia nélkül nehéz a profitnövelés.

Folyamatos piackutatással, megismerhetjük, hogy ki használja a termékünket vagy szolgáltatásunkat. A marketing folyamat magában foglalja a célközönség azonosítását és a marketing stratégiáját, hogy újra és újra elérjük őket, illetve új ügyfeleket szerezzünk.

 

SEO 

A SEO rangsorolás nem nyilvános, beleszámítanak a külső és a belső linkek, a tartalom minősége, a weboldal használhatósága és természtesen az odal gyorsasága, továbbá mennyire optimalizált. Ezért csak következtetni lehet, hogy mi, mennyire fontos a Google számára. A helyzet ráadásul folyamatosan módosul.

Temetik a SEO-t, a linkek fontossága csökkent a SEO-ban. De még mindig a linkek számítanak a legfontosabb tényezőnek a domain authority rangsorolásnál. A legtöbb mutatószám nem a magyar nagyság-rendekhez van igazítva, ezt érdemes figyelembe venni.

Google kereső

A legnagyobb segítséged a Search Console lesz. Megmutatja a teljesítményed, a lefedettséget, mit érdemes javítanod, ellenőrizheted a webhelytérképed, a mobilos használhatóságot, AMP- t és még sorolhatnánk. Az áttekintést ad és komplexen összegzi a weboldalad Google Keresésben nyújtott teljesítményét.

 

Megjelenések

Erről sokszor írunk, hogy nézd végig az összes platformodat! Legyen egységes, de illeszkedjen a platform sajátosságaihoz. Másról szól a Facebook, az Instagram és a LinkedIn is.

A hirdetés és a megjelenés legfontosabb tulajdonsága az, hogy illeszkedik az értékesítési stratégiába! Egy vállalkozásnak a legvégső célja az értékesítés, de előtte még van néhány olyan jelentős feladat, ami sokszor kimarad. Szükséges, hogy legyen brand, PR, marketing és sales is.

 

Hitelesség

Talán az egyik legontosabb pont, hogy a hirdetésünk és az érkező oldal, kontextusban legyenek. A hirdetést 1-2 másodpercig nézi a látogató, és azért kattint, hogy a hirdetésnek megfelelő tartalmat kapja. Ha túl nagy a különbség, annak oldal elhagyás lesz a vége – és a hirdetési büdzsénk csökken, a bevételünk nem nő.

Azt kimondhatjuk, hogy egy hirdetés, nem csak arról szól, hogy el szeretném adni a termékemet vagy a szolgáltatásomat. Különböző szempontokat és szakmai kulcspontokat kell megfelelően összerakni.

Tény: minden platform, egy lehetőség a jelenlétre, ami minden esetben brand elem.

Az első találkozás és az ehhez kapcsolódó benyomás jelentősége vitathatatlan. Az ítélet megszületik azonnal, ha számunkra nem tetszetős vagy nem megfelelően tálalt az információ. A PR, marketing technikáknak köszönhetően jelentős a pszichológiai befolyásolás is, úgy, hogy legtöbb esetben észre sem vesszük.

 

Összegezve

Ez is olyan, mint egy randi, amire mindig készülünk. Előtte felépítjük magunkat, elkészítjük a personal brandingünket. Kitöltjük a profilunkat, fotókat készítünk, megkülönböztetjük magunkat. Készülünk témákkal, megnézzük, hogy mi segíti a céljainkat és a legjobb formánkat hozzuk, minden alkalommal. Leaglábbis az elején biztos, de ez nem mindig elég.

Újra és újra meg kell hódítanunk a másikat, tehát tenni kell mindig és időnként plusz fókuszt kell egyes területekre helyezni.

Minden találkozás előtt, készülj fel, mert az első benyomás még mindig számít!