Videóhirdetések évek óta jelen vannak, de még többet lehetne kihozni belőle. A digitális videó megkerülhetelen eszköz, mind a digitális reklámpiacon, mind a cég brandjének megmutatásában. Kutatások szerint a válaszadók több mint 90%-a használja ezt a csatornát a hirdetéseihez. Varázsold el a közönségedet egy videóhirdetés kampánnyal.

 

Videóhirdetés | Cég & Brand
Videóhirdetés | Cég & Brand

Egy brand életét kiegészíti a vizuális történetmesélés.

A videó nem csupán egy része az általános marketingtervnek. Stratégiai jelentőséggel bír a tájékoztatás és a kampány során. Így a márkáknak videó marketing stratégiára van szükségük. A trendek változnak a különböző platformokon és csatornákon.

A videó abszolút uralta a közösségi oldalakat. Ez miért fontos? Ha nem készít videót, akkor valószínűleg lemarad. A videó készítése egyre költséghatékonyabb, hiszen az okostelefonnal is kiváló minőségű, 4K-os videó készíthető.

Az online videók használatával izgalmas, interaktív módon kelthetitek fel az internethasználók figyelmét, és ösztönözhetitek őket arra, hogy átkattintsanak a webhelyetekre.

 

Videóhirdetések lehetőségei

Google Ads megjelenések

Szolgáltatásban több videóhirdetés-formátummal hozhat létre figyelemfelkeltő videókampányokat, amelyek különféle módokon ösztönzik cselekvésre az ügyfeleket a YouTube-on és a videópartnerek webhelyein. A használható videóhirdetés-formátumok többek között az átugorható videóba ágyazott hirdetések, a nem átugorható videóba ágyazott hirdetések, a videófelfedezési hirdetések, a nem beágyazott hirdetések, a rövid hirdetések és a YouTube-fejléc-szalaghirdetések.

Rugalmas az árazás, szinte bármilyen költségkerettel működik. Csak akkor fizet, amikor valaki legalább 30 másodpercig nézi a hirdetést, megtekinti a teljes hirdetést, vagy elköteleződik a hirdetés iránt, például rákattint egy cselekvésre ösztönző fedvényre, kártyára vagy kapcsolódó szalaghirdetésre.

 

Facebook videók

2017 óta a Facebook a videókat hozta előtérbe, különböző lehetőségekkel. A videós tartalmakat támogatta az organikus elérés tekintetében az összes többi formátummal szemben. Facebook videó hirdetések, LIVE-ok és hasonló formátumok.

A videós hirdetésekkel bemutathatod a termékedet, a szolgáltatásodat vagy a márkádat, videós formában. A Hirdetéskezelőben videós hirdetéseket hozhatsz létre, illetve a Facebook-oldaladról is kiemelhetsz videót tartalmazó hirdetéseket. Videós hirdetések a Facebookon, az Instagramon, az Audience Networkben és a Messengerben jelenhetnek meg.

 

Facebook javaslat

Törekedj a rövid videók készítésére: A videóid hossza legfeljebb 15 másodperc legyen, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel nézzék őket végig. A legfeljebb 15 másodperc hosszúságú videós hirdetések megjeleníthetők Instagram-történetekben és beágyazott Facebook-elhelyezésekben is. Ha meglévő, de eredetileg nem mobilra készült videót szeretnél felhasználni, vágd meg.

 

Érdekességek

A Youtube több mint 1 milliárd aktív felhasználói bázissal rendelkezik.

Youtube videók javasolt hossza, 30-60 másodperc.

Az összes YouTube-megtekintés több mint 70%-a mobileszközről származik.

A vásárlók több mint 90%-a azt mondta, új termékeket és márkákat fedeztek fel a YouTube-bal.

64 milliárd Facebook videó megtekintés történik minden nap.

A Facebookon 10x többször kommentelnek egy videó alá, ha az LIVE.

Az videó Thumbnail képe és az első 5-8 másodperc a legfontosabb.

Az emberek inkább kikapcsolt hanggal nézik a videókat.

 

Marketing stratégia | Cég & Brand
Marketing stratégia | Cég & Brand

 

Marketing stratégia

Minden megjelenés egyben brandépítés, PR a bizalom és a hitelesség kiépítése, marketing a jelenlegi lehetősége használatával a termék vagy szolgáltatás bemutatása és sales, hogy automatikusan tudj eladni.

Hajlamosak vagyunk összemosni a branding fogalmát a marketinggel. Minden cégnek és minden terméknek van márkája. A különbség abban áll, hogy valami történik vagy tudatosan törekednek a márka építésére. Ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeres legyen, le kell fektetni az alapokat. Az igazi marketing csak ezután következhet.

A megfelelő marketinghez elsősorban alaposságra van szükség. A marketing nem költség, hanem befektetés. Az online kampányok nagy része rövid távú megtérülés és egyben hosszú távú befektetés is. A cél a legjobb marketing mix megtalálása.

További cikkek: Marketing & PR