Rubik kocka még mindig hódít! Időnként sikerül győzni a telefon felett, legalábbis ebben a videóban. A legkönnyebb Rubik kocka megoldáshoz csupán 6 algoritmust kell megtanulni. Mégis az emberek 99.9 százaléka nem tudja megoldani segítség nélkül. Mert egy új készség megtanulása, bizony hosszú idő. A kíváncsiság segíthet ebben, hogy hasznosan használjuk fel az időnket.

 

Tudatad? Eredetileg oktatási segédeszköznek készült, de hamar kiderült, hogy a tanszer játéknak is igen szórakoztató. A szabadalmi leírásban a feltaláló térbeli logikai játékként nevezte meg a mechanikus, egyéni logikai játékot, amelynek célja, hogy egy előzetesen összekevert kockából forgatással visszaállítsuk az eredeti, rendezett színösszeállítást, vagyis minden oldalon azonos színű lapocskák legyenek.

 

Rubik kocka is készség

Rubik kocka | Cég & Brand

Van egy olyan skill, azaz készség, képesség, adottság, talán mindhárom együtt, aminek magyar vonatkozása az egész világon elterjedt. Te hogy állsz a Rubik kocka kirakásával? 4.22! Nem perc! Másodperc! Neked mennyi idő kellene hozzá?

 

A játék, a verseny segíti a kreativitást, ezért érdemes a munkahelyre is bevinni. Segíti a térlátást, a logikát és sok-sok gyakorlás kell hozzá. Használható a munkahelyen is, tréning formájában.

 

Volt egy VB, 3 magyar fiatal is részt vett, igen jó eredménnyel. Egyikőjüket van szerencsém ismerni. Bózsing Hunor a férfiak közül az egykezes és a 3×3-as fordulókban is győzelemig pörgette a kockákat.

 

>>> Érdekességeket itt olvashattok és használjátok!

 

 

43 éve, 1976. október 28-án kapott szabadalmi engedélyt Rubik Ernő találmánya, a bűvös kocka, amely világméretű játékőrületet indított el. A Rubik-kocka kultusztárggyá vált, filmekben jelent meg a szereplők magas intelligenciájának igazolására, képzőművészeti alkotásokat ihletett meg, slágert írtak róla, és jogvitát is kavart.

Készségekre fel

A soft skillek azok a személyes képességek, amelyek nehezen mérhetőek, bizonyíthatóak, ellentétben a „papíros” területekkel, a diplomával, a nyelvvizsgával.

Mégis fontosak egy önéletrajzban és fontosak egy vállalkozó szempontjából is, hiszen ma már egyértelmű, hogy a magas EQ elengedhetetlen a sikerhez. Például hogy a közös hűtőben nem iszod meg az utolsó csepp tejet, hanem gondoskodsz utánpótlásról, ha már látod, hogy fogyóban van.

Rubik kocka sok készséget támogat

Ezeket a képességeket az átlagos egyetemeken nem oktatják, a haladóbb szemléletű business school-okban (Magyarországon kevés van ilyen), már odafigyelnek rájuk.

A kreativitás, az önmotiváltság, a csapatszellem, a vezetői készségek mind-mind azok a skillek, amik fejleszthetőek és fejleszteni is kell őket az érvényesülni vágyó vállalkozóknak. És munkavállalóknak. Aki egyik oldalon sem szerepel, ne olvasson tovább.

Ezért van az, hogy az önéletrajzban például fontos, milyen sportot írsz be. Úszást? Harcművészetet? Magányos farkas vagy, alkalmatlan a csapatjátékra! Mielőtt azonban kétségbeesetten előszednéd a csapatjátékokat, mert tíz éve egyszer strandröplabdáztál a nyaralás alatt