Spoiler: ez a munkahely mindenki számára más, a személyiségünktől függő. Egy introvertált ember számára például egy coworking iroda maga lenne a rémálom. Extrovertált kollégájára azonban inspirálóan hat ugyanez a környezet.

Nem beszélve az élethelyzeteinkről, aktuális fizikai és mentális állapotunktól. Mégis hogyan lehetséges akkor, hogy megtaláld a számodra ideális helyet? Mikre figyelj, amikor keresel? Hogyan kezeld, ha nem érzed magad a helyeden?

Legjobb munkahely | Cég & Brand
Legjobb munkahely | Cég & Brand

Milyen a legjobb munkahely?

Egy új munkahelyre kerülve nagy reményekkel vágunk neki a feladatoknak, ami a statisztikák alapján hat hónapig tartó plusz motivációt garantál. Tehát eddig törekszünk arra, hogy bizonyítsunk, hogy letegyük a névjegyünket új cégünknél az asztalra. Hat hónap után már ismerjük a kollégákat, a mindennapi rutint, tisztában vagyunk az elvárásokkal, kevesebb a stresszforrás, ami az újdonságokból fakad. De mi jön ezután?

Szerencsénkre ma már a munkáltatók legnagyobb problémája a munkaerő megtartása, ez pedig kedvezőbb körülményeket teremt a dolgozók számára.

Azonban bárhogyan is törekedjen a céged, hogy megvalósítsa az újhullámos dolgozóbarát környezetet, sosem lesz olyan, hogy mindenkinek megfelel a fent említett okok miatt.

Különbözőek vagyunk, más és más helyzetekben teljesítünk jobban.

 

Mi a megoldás?

Amit ezért első körben tehetünk magunkért, hogy tisztába kerülünk a saját elvárásainkkal a cégünk felé. Mi az a munkakörnyezet, amiben a legszívesebben végezzük a feladatainkat? Nyugalomra van szükségünk, szabadságra, vagy épp ellenkezőleg, jobban szeretjük, ha pontosan megmondják, mit kell tennünk? Élünk-halunk a csapatépítőkért, állandóan programokat szervezünk munka után, mert olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akikkel a szabadidőnk nagy részét is együtt töltjük? Vagy épp ellenkezőleg, a családunkkal töltődünk fel szívesen?

A cégek egyre jobban odafigyelnek a dolgozóikra, mert kénytelenek, de még a kétoldalú kommunikáció sem ér sokat, ha mi magunk nem tudjuk, hogy mire van szükségünk.

Jó, jobb, legjobb munkahely

Ha szívünkre tesszük a kezünket, és leülünk egy papírral a kezünkben összeírni a pozitívumokat és negatívumokat, tisztán fogunk látni. Egy jó fizetés nagyon fontos szempont, mégis érdemes végiggondolnunk, mit várunk összességében egy munkahelytől. Miket szeretünk a jelenlegiben? Mik azok, amik máshol jobban működtek?

Amikor váltottunk, mire számítottunk az új munkahelyünkön, milyen reményekkel álltunk neki?  Milyen volna számunkra az ideális munkahely? Miken változtatnánk jelenlegi helyünkön ha megtehetnénk?

Munkahely kölcsönösségi elve | Cég & Brand
Munkahely kölcsönösségi elve | Cég & Brand

A kölcsönösség is fontos

Mindenkiben ott van az igény, hogy elégedett legyen a saját teljesítményével, hogy kiemelkedőt nyújtson. Ha másért nem, mert sokkal jobban esik a dicséret, mint az elmarasztalás. Sokszor azonban a körülményeink, élethelyzeteink is befolyásolják, mire vagyunk képesek az adott pillanatban.

Ha pedig ezzel tisztában vagyunk, tudjuk, mit várhatunk el magunktól, és ezt teljesítjük is. Például ha gyermekünk óvodába megy, a felszabaduló idővel tudunk gazdálkodni, és elkezdeni egy továbbképzést, amivel előrébb léphetünk.

Más alkalommal, ha az élethelyzetünk miatt nem a munkánkon van a fókusz, a munkaidőn túli programok, amiket korábban szerettünk, most inkább nyűgnek érezzük.

Ezek tisztázása az önbecsülésünk miatt is fontos, hiszen ha nem tervezünk előre, olyan időszakokban vállalhatunk pluszt, amikor nem fogjuk tudni a tőlünk megszokott minőségben ellátni a feladatokat. Míg ha megfelelően kommunikálnánk ezt kollégáink és a vezetőség felé, senkit nem érne csalódás.

Időhiány, tervezés | Cég & Brand

A céged célja pedig ez: minél hatékonyabban, jobban dolgozó, elégedett alkalmazottak, akik a teljesítményük legjavát nyújtják.

Az a dolgozó, aki pedig erre képes, az a kölcsönösség elvén nyugodtan fordulhat egyéni kérésekkel, problémákkal munkaadójához, arra törekedve, hogy a számára ideálishoz közelítő munkahelyen dolgozhasson.

Ez pedig az igazi, mindenki számára nyertes helyzet, ugye?