Vállalati pénzügyek – könyvajánló: Nem hétvégi könnyed olvasnivaló, de vezetőknek, vállalkozóknak és vállalkozás előtt állóknak egyaránt ajánlott. Segíti az alapokat elsajátítani, rendszerezni és érteni a pénzügyek működését. Megérteni az alapokat: pénzügyek viselkedési elmélete, piaci kockázat, működő tőke, beruházási döntések, pénz időértéke, a részvény- és kötvényértékelési, a tőkeköltségvetés… és hasonló kifejezéseket.

 

Az adatok mögé kell látni

A nagy cégek pontosan tudják, hogy számok nélkül nincs tervezés és tervezés nélkül nincsenek számok. Ezért szükséges megalapozni és fejleszteni a pénzügyekre és azok kezelésére vonatkozó ismereteket. Így lehet elméletből gyakorlat.

 

Modern vállalati pénzügyek

15 éve töretlen népszerűségnek örvendő könyv a vállalati pénzügyek elméletét és gyakorlatát írja le.

A tőkepiacok globalizálódásával, a kilencvenes évek végének óriási fúziós hullámával, az internetes vállalatok tündöklésével és bukásával, az euró megjelenésével alapjaiban változott meg a tőke- és pénzpiacok, valamint a vállalatok pénzügyi menedzsmentje előtt álló feladatok jellege. Mindez nem hagyta érintetlenül Brealey és Myers könyvét sem: a szerzők több vonatkozásban aktualizálták, átírták és kiegészítették a szöveget.

Vállalati pénzügyek | Cég & Brand
Vállalati pénzügyek | Cég & Brand

Modern vállalati pénzügyek – Brealy, Richard A. – Myers, Stewart C.

Az új kiadáshoz (2011) tartozik egy CD-ROM is, amely nemcsak az anyag megértésében segítség, de képessé tesz a tanultak gyakorlatban való alkalmazására. Tartalmaz továbbá egy PowerPoint prezentációs rendszert, a pénzügyi elemzéshez használható számítógépes munkalapokat, videoklippeket a pénzügyi videosorozatból és számos hasznos webhelyet.

Ezt használják a nagynevű London Business School MBA1 programjában is.

A vezetők a gyakorlatban megtanulhatják, hogyan birkózzanak meg a rutinjellegű feladatokkal. Ezzel segítve, azt, hogy a változásokra is képesek legyenek racionálisan reagálni.

Ehhez többre van szükség, mint az idők során bevált hüvelykujjszabályok mechanikus alkalmazása. Ehhez meg kell érteni, miért viselkednek a vállalatok vagy pénzügyi vezetők így vagy úgy, tehát szükség van a vállalati pénzügyek elméletére.

A könyvben bemutatott elmélet nem a végső igazság – mint ahogy egyetlen elmélet sem az. A vállalati pénzügyi politikának van néhány vitatott kérdése, amelyben a pénzügyi közgazdászok nem tudnak megegyezni. Nem siklottak át ezek fölött az ellentmondások fölött, bemutatják mindkét fél álláspontját, és hozzátesszik a magukét.

 

Kiadó: PANEM KFT.
Oldalak száma: 1176
Kiadás éve: 2011
Szerzők: Brealy, Richard A. – Myers, Stewart C.