Különböző platformok új és új lehetőségekkel segítik az online világban élőket, mind vállalkozási, mind munkavállalói oldalról. A linkedIn két új funkcióját érdemes tesztelni is.

Egyik betekintést nyújt a szakmai készségekbe és kompetenciákba, ez egy jó lehetőség arra, hogy naprakészen tartsa a legfrissebb készségeket, és segítsen abban, hogy képességeit azonos módon jelenítse meg.

Másik nagyszerű eszköz arra, hogy maximalizálják lehetőségeit a platformon, és kapcsolatba lépjenek a releváns szakemberekkel – ez ismét igazodik a szélesebb körű szabadúszó munka trendjeihez.

 

Relevánsabb készségek

Eddig is használhattuk a skill funkciót, emellett az ajánlások lehetőségét is. Új módszert ad a felhasználók számára a szakmai kompetenciáik megjelenítéséhez, egy új „készségértékelés” opcióval, amely próbára teszi tudását, és kitűzőt biztosít Önnek, amely igazolja aze elvégzést.

Az új lehetőség célja a készségek relevánsabbá tétele, annak érdekében, hogy tesztelje egy felsorolt ​​képességet, és felkerüljön a profiljára:

  • Görgessen a profil „Készségek” szakaszához,
  • válassza az ‘Ügyességi kvíz’ lehetőséget,
  • válasszon az elérhető készségértékelések közül (a LinkedIn a profilja alapján fog tanfolyamokat javasolni),
  • ha sikeresen teljesíti a tesztet, megjelenítheti profilján egy új jelvényt.

A tényleges eredményeket privát módon kezelik a felhasználók számára, és ha nem adja át, akkor teljes ellenőrzést gyakorol az eredmények láthatósága felett. A LinkedIn azt is javasolja, hogy milyen tanfolyamokat vegyen igénybe képességei fejlesztése érdekében, és később teszttel tegye át. Ha sikeresen átadja, a LinkedIn releváns állás ajánlásokat is küld Önnek, amint azokat kiküldik.

 

„Szakértőt keres” lehetőség

Júliusban a LinkedIn bevezette új  profillistáit a profilokhoz , amelyek lehetővé teszik a szabadúszók és az SMB-k számára, hogy felsorolják azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a LinkedIn profiljukban nyújtanak, és amelyek ugyanazokat a keresési eredményeket tartalmazzák.

LinkedIn
LinkedIn

 

Az új üzenettípus egyszerűsíti a releváns szabadúszók és szakemberek megtalálásának folyamatát, miközben a kérelmét kiemeli a LinkedIn-hírcsatornákban. Az érdeklődő szolgáltatók átkattinthatnak, hogy pontosabb információkat kapjanak, és segít (ideális esetben) a válaszok szűrésében az egyes szolgáltatások relevánsabb szolgáltatóira.

A funkció még nem minden felhasználó számára elérhető, ha hozzáféréssel rendelkezik, szolgáltatási listát vehet fel a profiloldalán:

  • Látogasson el a profiloldalára a mobilalkalmazásból vagy az asztalról, és ha ez a szolgáltatás be van kapcsolva, akkor a profilfotó / címsor alatt egy doboz jelenik meg, amely arról szól, hogy miként mutathatja be az Ön által nyújtott szolgáltatásokat. 
  • Kattintson az „Szolgáltatások hozzáadása” elemre, majd töltse ki az űrlapot az Ön által nyújtott szolgáltatások részleteihez. Legyen a lehető legrészletesebb, így azok a tagok, akik ezt a részt nézik, jól értik, amit nyújtanak. 
  • Kattintson a „Folytatás” gombra, és ez automatikusan hozzáadódik a profilodhoz.

További platformok érdekességei.

Szakértőként a Linkedinen
Szakértőként a Linkedinen

 

Forrás: Social Media Today