Nincs olyan ember, aki ne örülne ekkora jutalomnak. Itt az év vége, ilyenkor felmerül, hogy milyen jutalmat kapjanak a dolgozók. Sok mindentől függ, de ez esetben a számok a legfontosabbak. Persze a nyereség nem garantálja, hogy lesz-e bónusz.

Minden cégnek van valamilyen „policy”-ja. Motiváció fenntartása egyre nehezebb feladat, mert a hiánya kihat az egyéni és az összteljesítményre. Ezért egyre sürgetőbbé válik, hogy az ösztönző rendszerek kialakításakor az egyéni igényeket is figyelembe vegyék. Tény, hogy a pénz motiváció a legegyszerűbb, de valljuk be sok esetben már a dicséret megjelenése is segíthetne.

Mi volt a legnagyobb jutalom amit kaptál? És minek örülnél a legjobban? Volt már lehetőséged több millió forint jutalmat adni? 

Nem is olyan rég, sok dolgozó örülhetett, mert elismerték a munkájukat.

Vezetőként érdemes megnézni ezt az eseményt, tulajdonosként pedig plusz motivációt adhat a gondolatvilága.

 

Miközben itthon, behúzták a féket a munkaadók. Hiába jött létre tavaly egy két évre szóló megállapodás a legkisebb bérek emelésének mértékéről, az év vége felé közeledve most ismét nem tudni, mekkora lehet jövőre a minimálbér és a garantált bérminimum.  

Mindenki arra vár, hogy a megállapodásnak megfelelően 8 százalékkal, vagy annál nagyobb mértékben kell-e majd növelni a legkisebb béreket, mert ez fogja befolyásolni a magasabban keresők fizetésemelését is.

 

Jutalom mértéke

Példa nélküli meglepetés bónuszt kaptak Edward St. John dolgozói, 2019. december 7-én. A St. John Properties, egyik legnagyobb kereskedelmi ingatlanvállalata, nyilvánosan bejelentette, hogy 10 millió dolláros bónuszt fizet 198 alkalmazottjának.

Figyelemreméltó az is, hogy kizárólag a szolgálati évek alapján történt. Ez átlagosan 50 000 dollár, átszámítva 15 millió forintot jelent.

„Célunk elérésének megünneplése érdekében nagyszerű módon meg akarja jutalmazni munkatársainkat, amelyek jelentős hatással lehetnek életükre” – mondta Edward St. John.

Csak kiváló csapattal lehet célt elérni!

 

 

„Hálás vagyok minden alkalmazottunknak, a kemény munkáért és odaadásáért.  ”

„A St. John Properties minden szakembere minden nap elkötelezett a kiválóság mellett ”- tette hozzá St. John.

 

Motiváció már az alapoktól

Vannak, akiknek a „jó” megfelel. De a legtöbben ennél többet akarnak. Van bennünk valami, ami arra késztet, hogy a jónál jobbak legyünk. A kiválóságra törekszünk! Franklin Covey határozta meg, hogy a küldetés és a szenvedély jelentőségét

 

A St. John Properties küldetésében is szerepel, hogy minden szakembere alapos képzettséggel rendelkezik és elkötelezettek a kiválóság iránt. Nemcsak a kiválóság iránti elkötelezettségünk, hanem minden nap gyakoroljuk is és keményen dolgoznak annak érdekében, hogy munka élménye kellemes és kifizetődő legyen.

Év végi jutalom: átlag 15 millió? | 1
Jutalom Edward St. John | Cég & Brand