Cég élete, folyamatok szövevénye, ahol egyik területről a másikba történő átjárás dönti el, hogy mennyire hatékony és megfelelő az adatok továbbításában. Az nem kérdés, hogy jó döntéshez adatokra van szükség, de fontosabb az adatok információs tartalma és az összefüggések felrajzolása.

 

Cég folyamatok

Ez is olyan terület, amitől fejlődhet a cég vagy jelentős hátrányba kerülhet. Először egy táblázat, majd egyre több lesz, és ennek hatására elindul a dolgozók terhelése is. Ezzel arányosan pedig növekednek az átfedések és egyre több munkatársa lesz szükség. A folyamatok egyre több lépcsősek lesznek, míg átláthatatlan szövevényes labirintussá válik. Megkérdeztünk néhány speciális terület szakértőt és erre jutottunk.

 

Mindennapi téma, más megközelítése:

Az optimalizálás a munakerőhiány megoldásának egyik forrása. Jobb folyamat időt, energiát szabadít fel. Egy jó rendszer, pedig tovább javítja a hatékonyságot. Minden esetben a cég brandje javul és támogatja az employer brandinget.

 

Átjáró a folyamatok között | 1
Folyamatokhoz adatok | Cég & Brand

Folyamat optimalizálás

Kezdjük folyamat optimalizálással. Az előrejelzések alapján várhatóan 2023-ra a vállalkozások által generált adatok, több mint 50%-át az adatközponton vagy a felhőn kívül hozzák létre és dolgozzák fel. Nincs olyan vállalkozás, ahol nincs szükség rá, ezért mára stratégiai kérdés lett.

 

Információáramlás

Egy kutatás szerint a cégen belüli problémák között egyértelműen a belső információáramlás végzett az első helyen a szakember-utánpótlás és a funkciók közötti kommunikációs nehézségek előtt.

 

Adatból információ

A vezetők 62%-a, több mint 10 órát dolgozik naponta. A cégek kétharmada növekszik, ez a folyamat azonban nehézségekkel – például szakemberhiánnyal – jár, ami stresszt és túlterheltséget okoz a vezetők körében. A bővülő cégek jelentős hányada motivációs kihívásokkal és szervezeten belüli kommunikációs problémákkal is küzd.

A kutatási eredmények szerint az irodai dolgozók idejük 42%-át együttműködésben töltik, ugyanakkor elemzések alapján ezen törekvések mindösszesen 34%-a lesz hatékony. Ez a teljes munkaidő 25%-t teszi ki.

Egy átlagos munkatárs – például egy marketing specialista – munkaidejének 25%-át tölti el azzal, hogy olyan kollégákat keres meg kéréssel, kérdéssel, akik nem tudnak megfelelő információt biztosítani.

 

HR folyamatok

Az, hogy milyen adatokat gyűjtünk és mit mérünk a kollégáknál, meghatározza azt is, hogy milyen lehetőségeink vannak. Megkülönböztethetünk hosszú és rövidtávú trendeket, de mindegyik megoldásához valós információkra van szükség, nemcsak nagy mennyiségű adatra.

A cég életében a táblázatvezetés csak addig nyújt biztos megoldást, amíg a vállalat alacsony a munkavállalói létszámmal működik, de mikor a létszám elkezd növekedni, problémákba ütközhet.

Munkaerőgazdálkodás jelentősége egyre kiemeltebb, a hiány pedig továbblépési lehetőséget ad, hogy olyan rendszerben dolgozzunk, ami segíti az alkalmazkodást.

Egyik cég sem engedheti meg magának, hogy elveszítse azokat a munkatársait, akik kulcspozicióban vannak. A legtöbb belső panasz, nem jut el a vezetőkhőz, a vezető okozta problémákra a legtöbb esetben kilépéskor szembesülhetnek, ha megkérdezik az okot.

 

Átjáró a folyamatok között | 2
HR trendek | Cég & Brand

 

HR felhatalmazása

Adatvezérelt HR, olyan új távlatokat tud biztosítani, amely segíti a valódi alkalmazottközpontú megoldásokat. Ezért, hogy megfelelő döntéseket hozzunk és kellő információ álljon rendelkezésre, a lehető legtöbb adatra van szükség.

  • Fejlett technológiák használata és emberközpontúság
  • Érték hozzáadása az összes érdekelt félhez, nem csak a vezetéshez
  • Az intuíció és az alapos elemzés ötvözete
  • Belső és külső fókusz
  • Stratégiai és operatív

A felmérésben a vezetők 62%-a mondta, hogy 2023 előtt munkaerő több mint negyedét át kell képezniük, mert új skillekre lesz szükség. A vállalkozásoknak meg kell találniuk a fenti kihívások leküzdésének módjait. Az átképzési igények csak fokozódni fognak, mivel a változás üteme tovább gyorsul.

A digitalizáció, a globalizáció és a munkaerőpiacra belépő új generációk révén, minél gyorsabban fejlődik a vállalat a változó fogyasztói és munkavállalói elkötelezettségi tendenciák mellett, annál jobban fel vannak készülve a hosszú távú túlélésre.

Az adatok megfelelő rögzítése, tárolása, és kinyerése, pedig már rendszerszintű megoldást igényel.

 

Átjáró a folyamatok között | 3
Munkaerő megtartása | Cég & Brand

 

Hibázás lehetősége

Amikor egy-egy táblázatot több dolgozó kezeli, gyakori lehet a hibázás lehetősége. A hibázásnak különböző szintjei vannak, melyek lehetnek szándékosak, adódhat figyelmetlenségből és nem megfelelő az adott feladathoz a készség, képesség.

Mi történik, ha

Rossz adat vagy rossz információ kerül a táblázatba, kitörlődik egy fontos információ. Nem történik megfelelő mentés, adatok küldözgetése során vírusos lesz.

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik terminusa, mára tovább bonyolódik, mert ha nem dolgozik és nincs megfelelő időben, a megfelelő adat, akkor a döntések sikeressége kétséges.

 

Digitalizáció

Digitalizáld a cash flow menedzsmentet, az ügyfélnyilvántartó rendszered, a kinnlevőséget, támogasd az online munkaerő toborzást és azokat a területeket, amelyek időrablók, így hatékonyan fogják növelni az eredményességét, és éppen ezzel készíted fel a cégedet a túlélésre.

Azok a vezetők, akik képesek, bármikor áttekinteni a cég legfontosabb mutatóit, a különböző területekről (gyártás, értékesítés…), és képes értékelni az egyes munkavállalók teljesítményét a valós hozzáadott érték alapján, helyzetelőnybe kerülnek.

A folyamatosság, az optimlazálás és a költség kontroll, tovább támogatja azokat lépéseket, amelyek egy alacsonyabb értékesítési szint mellett is megőrzik a nyereségességet.

 

Miden terület egyben projekt feladat

Friss adatok és az elérési út meghatározó a projektben. A dolgozók motivációja, tudatossága és felelősségi köre szükséges a működéshez.

Gondoljunk bele, hogy egy olyan terület, mint a könyvelés, mennyi részfeladatból áll és azok a lépések határozzák meg a cég döntéseit. Már a számla útja is, sok hibára fényt deríthet, feldolgozás sebessége, rögzítés, jogosultságok meghatározása alapján láthatóvá vállnak az adatok és ez határozza meg a kinyerhető információt.

Ezért lehet szükséged egy rendszerre, egy vállalatirányítási rendszerre, ami gyorsan, precízen szállítja az adatokat a megfelelő formában. Különböző szintek és döntési mechanizmusokkal gyorsabb, rugalmasabb, irányíthatóbb cég jön létre.

Emellett olyan emberekre, pontosabban társakra, akik nem munkavállalók, hanem ténylegesen munkatársak. Ezért olyan fontos, hogy nem csak az eszközökbe szükséges befektetni!

 

 

AJÁNLÓ Kérdezz szakértőktől!

Munkatársak hatékonyságának feltérképezése

Átjáró a folyamatok között | 4

Egy igazi, egyedi, cégre illesztett rendszer bevezetéséhez szükséges egy csapat.

Amtech | Cég & Brand