Hogy állsz a jóslással? És a tervezéssel? Te tudod mi történik 2 hónap múlva a vállalkozásodban?

Az év vége a tervezésről szól, az év eleje pedig arról, hogy lendületbe kerülj. 2020 minden napja egy-egy lehetőség, ami egy apróságon múlik. Ez pedig a tervezés, nem a lilaködös tervszámokra gondolok, amivel kiírják a bónusz lehetőségeket, vagy azt az illékony vágyat, amit titkon szeretnénk elérni, leírjuk, de csak azért, hogy megnyugtasd saját magad. Mert ha le van írva, akkor megvalósul.

 

Vállalkozás tervezve jó
Vállalkozás tervezve jó

 

Stratégia

Minden döntés és nem döntés befolyásolja a startégiát. Kevés az ember, bonyolult a folyamat, nincs elég tartalék, adhoc kampányok, konkurencia figyelés hiánya, panaszokra legyintés. Mindegyik külön-külön is a cég sikerét veszélyezteti, de ha egyszerre több is koncentrálódik az nem összeaadódik, hanem többszörőződik. Aminek beláthatatlan következménye lesz.

Gondolj arra, ha a klíma helyzetben nem tudnak valós előrejelzést tenni, akkor Te hogy tudnád megjósolni, hogy ha ma ezt megteszed vagy nem, akkor annak milyen hatásai lesznek 2 hónap múlva.

  • Januárban sokan kiköltekeztek és sokan pénzt kaptak ajándékba. Ne feledkezzünk meg a fogadalmakról sem. Ilyenkor lehet sportbérleteket eladni.
  • Februárban Valentin nap lesz
  • Március a tavaszról szól
  • Április a Húsvétról
  • Május már a nyaralásról… és folytathatjuk, mert mindig történik valami.

Neked mit jelentenek a hónapok?

Mikor kezdesz el először a munkaszüneti napokkal foglalkozni? 2020-ban 6-án kezdődik az élet, de mikor kezdődik az igazi harc, hogy oldjátok meg a szabadságolásokat. Mindenkinek szüksége van pihenésre, feltöltödésre, mert a stressz és a kiégés a legnagyobb veszély a munakvállalóid teljesítményére.

 

Mi történik a vállalkozásodban | 1
Kezdődhet az ütemezés

Vállalkozási kirakós

Minden tervezésnél a múltbeli tapasztalatokra építve tervezik meg, hogy mennyi bevételre számíthat a vállalkozás. A jó alapok megteremtése, egyben jó egyensúlyt jelent, mert nem csak egyes területekkel szükséges foglalkozni, hiszen egymásra is hatással vannak. Ez olyan, mint a marketing, ami nem működik jól a brand, a PR és az értékesítés nélkül. Vállalkozás emberekről szól, mind a munaktársakról, mind az ügyfelekről, nem lehet az egyik a másik nélkül.

Az, hogy mire tervezünk a büdzsében, az fogja meghatározni, hogy milyen lesz a működés alapja. Ebbe a körforgásba tartozik a jutalom, az egészség, az eszközök és a rendszerek összessége.

 

BíróProductivity  | Cég & Brand
BíróProductivity | Cég & Brand

Ütemezés és időzítés

Tervezés másik alapköve, hogy mikor történnek a fontos vagy kevésbő fontos, illetve szükséges feladatok. Időzítés igazi művészet, azt jelenti, hogy 1440 perc, 86 400 másodperc, ez áll mindennap rendelkezésünkre.

Még a gondos tervezésnél is kerülhet homokszem a gépezetbe. Minden megjelenés, eladás vagy egy részfeladat, egyben megmérettetés és harc is a versenyben maradásért. Ezért is van jelentősége, hogy beütemezzük a feladatokat és egyben jól időzítsük is.

A versenyelőny nem mindig a tökéletes megoldást díjazza, hanem a jókor, jó időben való megjelenést.