Motivációra újra és újra szükségünk van. Vannak olyan filmek, amelyek meghatározóak lesznek. De talán sokkal fontosabb, hogy olyat találjunk, ami pont most, pont nekünk, pont erre a helyzetre a legjobb.

Mindennapi motiváció

Aki motivált, az kevésbé függ a külső véleményektől, pont ebben rejlik a titka. Hiszen a motiváció mindig belső, a saját vágyaink, céljaink „termelik ki”. A „nem számít, ki hisz benne, akkor is megcsinálom” érzése.

A saját motiváció a legjobb, de ezt neked kell megtalálni. A motiváció nem csak a magasröptű dolgokban, eszmékben, az életcélunk megvalósításában játszik szerepet, hanem apróságokban. Ez a kiindulópont, mert mindig az elsőpillanat a legmeghatározóbb. Hogy mit teszel vele és hogy állsz hozzá.

Ez lehet film, idézet, zene, egy baráti beszélgetés, csak rajtad múlik, hogy megtalálod azt, ami neked segít.

 

Motiváció hétvégére | Cég & Brand
Motiváció hétvégére | Cég & Brand

 

Részlet a Rocky Balboa (Rocky VI) című filmből.

„A világ nem csak napfény és szivárvány. Ez egy kegyetlen, undok hely, és bármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek, ha hagyod, és soha nem engednek felállni. (…)

Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. De nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább.

Csak így lehet győzni. Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár és közben viseld el a pofonokat.

Ne mutogass másra. Ne mondd, hogy nem Te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy akárki, ez gyáva duma, és Te fiam nem vagy gyáva. Te jobb vagy annál!”