Gyakorlat és alap kérdések, amik összehozhatnak. Ismerd meg őket, úgy igazán. Egy jó hangulatú esemény (csaptépítés) önmagában képes csoportfolyamatokra hatni. Megkereshetjük, azokat a pontokat, ami közös bennük és a hatás nem marad el. Mert könnyű falat emelni, mondván, hogy semmiben sem hasonlítunk.

Így lesz az énből és az őkből, mi! Talán több dolog van, ami összehoz bennünket, mint gondolnád! Azért ajánljuk ezt a videót, mert segíthet a munkahelyen is.

 

Gyakorlat az élethez

Könnyű mondani, hogy semmiben sem hasonlítunk. Az önismert mindenki számára fontos. Vannak alapeszközök, amiből válogathatunk, de a környezet és saját preferenciáink határozzák meg, hogy milyen úton indulunk. Gyerekkorban az óvoda, iskola, később a közép és felsőfokú intézmények és a következő lépcsőként, a munkahely, lesz ránk hatással.

 

Gyakorlat | Cég & Brand
Gyakorlat | Cég & Brand

Gyakorlat a munkahelyen

Mit tehet a munkahely a munkavállalókért?

Cél, hogy minél előbb integrálja sikeresen a munkavállalót a szervezetbe, hogy a kolléga rövid időn belül már otthonosan érezze magát. A legjobb módszer, ha gyorsan és jól megsimerik egymást a kollégák.

Erre jók a szervezett programok is. Csapatépítésnek nevezünk minden közösen eltöltött időt, legyen szó akár wellnessről, sportról vagy bármi másról. Nem biztos azonban, hogy egy jó hangulatú esemény önmagában képes csoportfolyamatokra hatni.

Mi is egy csapatépítő tréning lényege? Nem más, minthogy a munkavállalók közötti kapcsolat javuljon. A kommunikáció és ezáltal a bizalom elmélyüljön, ami erősíti a lojalitást is.

Az idő mindig a legkevesebb, pedig a figyelem sok mindent megelőzhet és támogathat. Egy sikeres szervezet nem feltétlenül egészséges. Amikor az emberek akut betegséggel küszködnek, általában teljesítőképességük helyreállítására, nem pedig az önmegvalósításra koncentrálnak. Ha sikeresnek nevezünk egy szervezetet, ezzel a hatékonyságáról beszélünk.

Mégis milyen gyakorlatok lehetnek jók?

Erre nincs jó válasz, mert attól függ. De, egy biztos, hogy válaszok akkor lesznek, ha jók a kérdések! Kutatás, figyelem és célzott programok.